Αθήνα, 09/12/2014

 

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση από την «Καρδιά του Παιδιού»
για τα παιδιά σε 4 Νοσοκομεία της Αθήνας

Με την συνεργασία και στήριξη του Aegean Omiros College
και των Εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα συμβεί, τώρα τα Χριστούγεννα, αν αρχίσει να βρέχει δώρα;
Αυτό σκέφτηκαν και οι δευτεροετείς σπουδάστριες των Παιδαγωγικών Σπουδών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και με τις καθηγήτριες τους ετοίμασαν μία παράσταση με πρόζα, μουσική, τραγούδι και άμεση επικοινωνία με το κοινό, τη «Δωροβροχή». Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Δραματοποίηση – Σκηνοθεσία: Ερωφίλη Λέκα , καθηγήτρια θεατρικής αγωγής

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ευαγγελάτου, μουσικοπαιδαγωγός-μουσικοσυνθέτης

Σκηνικά – Κοστούμια: αυτοσχέδια-χειροποίητα από τις 11 πρωταγωνίστριες

Επιμέλεια – Οργάνωση: Έλενα Χατζηγιαννάκη, διευθύντρια τομέα παιδαγωγικών σπουδών

Αυτή τη «Δωροβροχή», προσφορά του AEGEAN OMIROS COLLEGE και των Εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στην «Καρδιά του Παιδιού», προσφέρει με την σειρά της «Η Καρδιά του Παιδιού» σε 4 νοσοκομεία της Αθήνας.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 13/12 στις 12.00 το μεσημέρι στο Public Συντάγματος και αμέσως μετά:

την Κυριακή 14/12 στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ώρα 17.00,

την Δευτέρα 15/12 στο «ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» ώρα 13.30,

την Τρίτη 16/12 στο «ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ» ώρα 12.30 και

την Τρίτη 16/12 στο «ΜΗΤΕΡΑ» ώρα 17:00

Η παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, πραγματεύεται τις περιπέτειες του μικρού Μάρκου την ημέρα των Χριστουγέννων, αναδεικνύοντας τις συνέπειες της απληστίας, την σπουδαιότητα της φιλίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς και εγκαινιάζει την συνεργασία του AegeanOmiros College με την «Καρδιά του Παιδιού». Η νέα πολυεπίπεδη αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί με διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο χώρο του κολλεγίου, Πανεπιστημίου 17 στην Αθήνα, με επιστημονικές ημερίδες, εκθέσεις, σεμινάρια που θα απευθύνονται στους σπουδαστές του και στο ευρύ κοινό.

Τέλος, να επισημάνουμε την άψογη συνεργασία αλλά και την αμέριστη προθυμία και των τεσσάρων νοσοκομείων, στο κάλεσμα της «Καρδιάς του Παιδιού» για την παρουσίαση αυτής της παράστασης στις εγκαταστάσεις τους, παραχωρώντας τον απαιτούμενο χώρο και την φιλοξενία τους, για την ψυχαγωγία όλων των μικρών μας φίλων, που δοκιμάζονται από τόσο τρυφερή ηλικία. «Η Καρδιά του Παιδιού» τους ευχαριστεί όλους και επιφυλάσσει μικρές εκπλήξεις στο τέλος της παράστασης.