ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 07/01/2015

Η Καρδιά του Παιδιού σκόρπισε χαρά και χαμόγελα σε 4 Νοσοκομεία με τη  Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση Δωροβροχή 

Με την ευγενική προσφορά του Aegean Omiros College και των Εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από τον Σύλλογο Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ «η Δωροβροχή», μια διαδραστική παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση, σε τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας: στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», στο «ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», στο «ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ» και στο «ΜΗΤΕΡΑ». Η θεατρική ομάδα των σπουδαστριών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, με σκηνοθεσία της καθηγήτριάς τους Ερωφίλης Λέκα και με την επιμέλεια της Έλενας Χατζηγιαννάκη, διευθύντριας τομέα παιδαγωγικών σπουδών ετοίμασε το έργο που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και πραγματεύεται τις περιπέτειες του μικρού Μάρκου την ημέρα των Χριστουγέννων, αναδεικνύοντας τις συνέπειες της απληστίας, την σπουδαιότητα της φιλίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Τα νοσοκομεία γέμισαν με παιδικές φωνές, συγκίνηση και γελαστά προσωπάκια, ενώ οι μικροί μας φίλοιμπήκαν σε εορταστική διάθεση και ξέχασαν, για λίγο τουλάχιστον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Φυσικά την χαρά συμπλήρωσαν μικροδωράκια, λιχουδιές και εκπλήξεις που επιφύλασσε «Η Καρδιά του Παιδιού» σε όσους παρευρέθηκαν, αλλά και σε όσους δεν μπόρεσαν μιας και το προσωπικό και οι εθελοντές τούς επισκέφτηκαν στα δωμάτιά τους.

Η εορταστική διάθεση και το έργο του Συλλόγου Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ παρουσιάστηκε και στο BAZAAR τουAegean Omiros College, όπου προσωπικό και εθελοντές μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και τα ΓΟΥΡΙΑ του Συλλόγου στους παρευρισκόμενους.

Η καρδιά του Παιδιού ευχαρίστησε τις Διοικήσεις των τεσσάρων νοσοκομείων για την φροντίδα και τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στους συντελεστές της παράστασης, καθώς και όσους τη στήριξαν με την παρουσία τους.

«Η αναγνώριση και η στήριξη του έργου μας από τον κόσμο είναι η κινητήριος δύναμή μας, όλα αυτά τα 32 χρόνια» ανέφερε στο χαιρετισμό της πριν από την παράσταση η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Αθηνά Κολτσιδοπούλου.

 

ΤΙΣ ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΡΟΝΟ

IMG_0085

Η «Δωροβροχή» στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία»

IMG_0145

Οι σπουδάστριες-ηθοποιοί σχηματίζουν την ΚΑΡΔΙΑ στο τέλος της παράστασης

IMG_0167

Η πρόεδρος της «Καρδιάς του Παιδιού» κυρία Αθηνά Κολτσιδοπούλου στο τέλος της παράστασης  απένειμε επαίνους στις σπουδάστριες της «Δωροβροχής»