ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25/02/2015

Σημαντικά  Επιστημονικά Αποτελέσματα από την Ημερίδα

της «Καρδιάς του Παιδιού»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Έμβρυο-Νεογνό-Παιδί με συγγενείς καρδιοπάθειες, διάγνωση και αντιμετώπιση». Η ημερίδα διοργανώθηκε από το σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» με τη συμπαράσταση του Aegean College και την υποστήριξη του ΣΕΜΜΑ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα συγγενών καρδιοπαθειών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν γιατροί, φοιτητές, σπουδαστές και γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, ενώ το παρών έδωσαν η κα. Κ. Παλιού εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής, καθώς και ο κ. Ευαγγ. Αυγουλάς εκ μέρους του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σε αυτή συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες: γυναικολόγοι, εμβρυολόγοι, νεογνολόγοι, παιδοκαρδιολόγοι και παιδοκαρδιοχειρουργοί από τα νοσοκομεία Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Παίδων Μητέρα, Ιασώ Παίδων, Παίδων Αγ. Σοφία & Αγλαΐας Κυριακού, οι οποίοι τόνισαν ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων σε συνδυασμό με τις καλές συνθήκες υγιεινής στο χώρο εργασίας συντελούν στη θετική έκβαση της πορείας των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες. Συγχρόνως, είναι απαραίτητες η έγκαιρη διάγνωση, η κατάλληλη χειρουργική και φαρμακευτική αντιμετώπιση, η μακροχρόνια επιμελής παρακολούθηση από ειδικά κέντρα συγγενών καρδιοπαθειών, καθώς και η ευαισθητοποίηση των ίδιων των πασχόντων.

Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος υγείας Εύα Ντελιδάκη.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες των διοργανωτών Aegean College, ΣΕΜΜΑ και με την ομιλία της κυρίας Αθηνάς Βαρελά-Κολτσιδοπούλου, Προέδρου του Συλλόγου «Η καρδιά του παιδιού», η οποία παρουσίασε το Σύλλογο, καθώς και το έργο που αυτός επιτελεί και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ημερίδα:

2015-02-16-025

Η πρόεδρος της «Καρδιάς του Παιδιού»  κα Αθηνά Βαρελά-Κολτσιδοπούλου ανοίγει με χαιρετισμό της την ημερίδα

2015-02-16-035

Το κοινό παρακολουθεί τις εισηγήσεις του επιστημονικού προσωπικού

P2160195
P2160198

Ιατροί και μέλη της Καρδιάς του Παιδιού