Δελτίο Τύπου

Αθήνα 27/09/2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς  ο Πανελλήνιος  Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού»  θέλει να ενημερώσει ότι, κάθε χρόνο, γεννιούνται περίπου 1.000 Ελληνόπουλα με συγγενείς καρδιοπάθειες. Από τα παιδιά αυτά, περισσότερα από 500 χρειάζονται καρδιοχειρουργική  αντιμετώπιση μια η και περισσότερες φορές στη ζωή τους. Πολύ συχνά μάλιστα, χρειάζονται εγχείρηση καρδιάς σε επείγουσα βάση, σαν νεογέννητα, πριν καν βγουν από το Μαιευτήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των καταξιωμένων παιδοκαρδιολόγων και παιδοκαρδιοχειρουργών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, οι παιδικές καρδιοπάθειες στη συντριπτική τους πλειονότητα αντιμετωπίζονται άριστα στη χώρα μας, με καρδιοχειρουργικά αποτελέσματα πιστοποιημένα από διεθνείς επιστημονικούς φορείς.

Ο Σύλλογος μας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού»,  είναι ένας καθαρά εθελοντικός, φιλανθρωπικός σύλλογος, που ιδρύθηκε πριν 35 χρόνια,  στηρίζεται από γονείς καρδιοπαθών παιδιών, και είναι ταγμένος στην ενημέρωση, προστασία και βοήθεια των καρδιοπαθών παιδιών!  Από τότε στηρίζει ακούραστα και με κάθε δυνατό τρόπο τα καρδιοπαθή παιδιά και τις οικογένειες τους, ενημερώνει τους γονείς, εγκύπτει στα προβλήματά τους, παρεμβαίνει προς κάθε δημόσια αρχή και ιδιωτικό φορέα με υπομνήματα και αιτήματα υπέρ των παιδιών και στηρίζει αμερόληπτα τις επιλογές των γονέων για θεραπεία, όπου εκείνοι επιθυμούν και επιλέγουν, στην Ελλάδα.

Επίσης «Η Καρδιά του Παιδιού» παρέχει και οικονομική βοήθεια στους γονείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων του Συλλόγου. Θέλουμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι, δεδομένου του πολύ μεγάλου αριθμού των καρδιοπαθών παιδιών με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ο Σύλλογος, για να μπορεί να στηρίζει  κάθε παιδί που το χρειάζεται με δίκαιο τρόπο,  έχει τεράστιες οικονομικές ανάγκες,  αλλά  λιγοστούς πόρους.

Η ιδέα που πρεσβεύει  ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού» είναι ότι, κάθε παιδί με καρδιοπάθεια που βρίσκεται σε ανάγκη αξίζει και δικαιούται να έχει την ίδια ουσιαστική ευκαιρία για  αποκατάσταση της υγείας του,  και κάθε γονιός δικαιούται  το παιδί του να έχει ισότιμη πρόσβαση στα μέσα και τους πόρους που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό.

Ας δείξουμε λοιπόν τη συμπαράστασή μας σε όλους τους μικρούς μαχητές της ζωής και ας βοηθήσουμε όλα τα καρδιοπαθή παιδιά να βγουν νικητές. Πιστεύουμε ότι με την συνεχή σας στήριξη θα ενδυναμώσετε τον Σύλλογο, ώστε να μην υπάρχει οικονομικό εμπόδιο για την αποκατάσταση της υγείας ούτε ενός παιδιού. «Η Καρδιά του Παιδιού», με το πανελλήνια αναγνωρισμένο αφιλοκερδές και πολυετές έργο της, δεκαετιών, και έχοντας την αρωγή, όποτε χρειάζεται, των καταξιωμένων ειδικών ιατρών – επιστημόνων, παιδοκαρδιολόγων και παιδοκαρδιοχειρουργών, που συμμετέχουν εθελοντικά στο επίσημο Επιστημονικό και Εποπτικό της Συμβούλιο, εγγυάται ότι, οι γενναιόδωρες συνεισφορές και χορηγίες όλων θα αξιοποιούνται ισότιμα και δίκαια σε όλα τα παιδιά που έχουν πραγματική, τεκμηριωμένη ανάγκη.

Καλούμε λοιπόν όλους να δείξουν έμπρακτα σε όλα τα καρδιοπαθή παιδιά την ίδια ευαισθησία και να συνεισφέρουν στον ΔΙΑΡΚΗ ΕΡΑΝΟ της «Καρδιάς του Παιδιού» για τις ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ.